Wandelvakantie Women into the Wild

Op dag 2 loop je langs de Kebnekaise steeds verder de Zweedse wildernis in.

In 2019 neemt Jacqueline je van Zaterdag 27 juli tot en met Vrijdag 2 augustus  graag mee op een bijzondere wandelvakantie speciaal voor vrouwen. De week zal plaats vinden in het uiterste noorden van Zweden. Het gebied waar we wandelen, is onderdeel van Lapland of Sàpmi. Lapland bestrijkt zowel Noorwegen, Zweden, Finland als Rusland. We lopen het mooiste gedeelte van de Kungsleden en langs de hoogste berg van Zweden: de Kebnekaise (2106 meter).

 Het gebied heeft ze al meerdere keren –in 2007, 2008, 2009, 2014 en 2016- vanuit verschillende richtingen mogen verkennen. Het snelste heeft ze de route afgelegd tijdens de Fjallraven Classic van 2009 in 51 uur en 15 minuten. Bij alle reizen waarbij ze alleen en zelfvoorzienend op pad ben geweest, heeft ze vrijheid, kwetsbaarheid, kracht en schoonheid mogen ervaren. En heeft het het haar heel veel zelfvertrouwen opgeleverd.

Dit is iets wat ze meer vrouwen wil laten ervaren. In haar visie gaat dat alleen als je met voldoende kennis en ervaring op pad gaat. Bovendien zul je zowel ondersteund als uitgedaagd moeten worden. Dat is voor iedereen anders. Vanuit haar pedagogische achtergrond kan ze dat proces persoonlijk begeleiden. Tot slotte is het fijn om dat met andere vrouwen te doen, omdat je dan vanuit meer gelijkwaardigheid aan de slag gaat.

Na een lange wandeldag is het heerlijk om je tentje op een mooie plek op te zetten.

Tijdens deze actieve vakantie ga je in totaal 7 dagen op pad. Je zult zelf een rugzak dragen van 15 a 20 kilo -omdat je zelf al je bagage meeneemt- en je gaat wild kamperen. Het doel van deze avontuurlijke reis is het ondernemen van een wandeltocht van 1,5 dag. Waarbij je 1 nacht alleen in de wildernis gaat doorbrengen.

Jacqueline gaat je leren om:

-een goede kampplek te vinden;

-kompas en kaart goed te gebruiken;

-een routeplan te maken en

-je beter op je gemak te voelen in de wildernis.

Eind augustus kan het al best fris zijn en kan er zelfs wat eerste sneeuw op de bergtoppen verschijnen.

Voorafgaand aan deze avontuurlijke wandelvakantie organiseert ze op Zondag 16 juni 2019 van 13.00 tot 16.30 uur een informatiemiddag waarbij we kennis met elkaar maken en waar ze uitleg geeft over de inhoud van je rugzak, het inpakken ervan en over het voedsel onderweg.

Tijdens deze wandeltocht blijven we in de buurt van hutten en gebaande paden. Er zijn geen gevaarlijke beklimmingen of rivierdoorsteken. De hoogteverschillen zijn bovendien beperkt. De hoogste pas die we nemen, ligt op 1150 meter hoogte. Deze pas kan overigens -zelfs midden in de zomer- nog wel bedekt zijn met sneeuw. Toch zal deze wandelvakantie zeker intensief zijn. 

Let op! Om mee te kunnen doen, moet je minimaal 18 jaar oud te zijn. Daarnaast heb je een goede basisconditie en eerdere wandel- en kampeerervaring is een voorwaarde. Op het moment van inschrijving ben je in staat om minimaal een half uur hard te lopen of minimaal 15 kilometer te wandelen. Bovendien ben je bereid om voorafgaand aan de reis extra te trainen. Want: hoe beter je conditie is, hoe meer je van deze tocht zult genieten.

Datum: Zaterdag 27 juli tot en Vrijdag 2 augustus 2019

Prijs: € 595,- (incl. BTW) per persoon.

Bij de prijs inbegrepen:

-Reis- en verblijfsinformatie

-Informatiemiddag op Zondag 16 juni 2019

-Uitgebreide instructie en goede begeleiding

-Kaart(en) van het gebied en een kaarthoek

-Gebruik van kompas gedurende de cursusweek

-Busvervoer van Kiruna naar Nikkaluokta

-Busvervoer van Abisko naar Kiruna

Niet bij de prijs inbegrepen:

-Reis naar Kiruna in Zweden

-Verblijf voor en na de reis

-Maaltijden gedurende de reis

-Verzekering

-Materialen als rugzak, slaapzak, schoenen, tent etc.

Groepsgrootte:

Maximaal 10 deelnemers.

Ze kiest specifiek voor een kleine groep, zodat ze voldoende aandacht heeft voor iedereen persoonlijk.

Vragen stellen of reserveren kan via:

06-38777485 of info@womanintothewild.nl.

 

WANDELVAKANTIE VAN DAG TOT DAG

DAG 1   Wandeltijd 5u45   Lestijd 0u30

De dag start met een busrit van Kiruna naar Nikkaluokta. We laten de gecultiveerde wereld achter ons en worden comfortabel naar de bergen van Noord-Zweden gebracht.

Voordat we onze rugzak omdoen, maken we gezamenlijke afspraken en bespreken we de route van vandaag. We bestuderen daarbij direct de legenda en de kaart. Deze eerste dag is vooral bedoeld om in te lopen en op elkaar af te stemmen. Zo gauw het tijd wordt om een kampplek te vinden, volgt er uitleg over het vinden van een goede kampplek en kamphygiëne.

DAG 2   Wandeltijd 4u30   Lestijd 1u15

Opperste concentratie tijdens een les kaart en kompas.

Na ons ontbijt volgt er meer instructie over kaartlezen en het gebruik van je kompas. We volgen een gemarkeerde route, waarbij er gedurende de dag van koploper wordt gewisseld.

Onderweg is er aandacht hoe je kunt bepalen waar je precies bent. Hoe lang ben je onderweg van punt A naar B? En hoe bepaal je van tevoren waar je je tent kunt opzetten aan het einde van de dag?

DAG 3   Wandeltijd 4u45 of meer  Lestijd 1u00

Afhankelijk van de vorderingen gaan we vandaag een ongemarkeerde of onduidelijk gemarkeerde route volgen. Welke extra kennis en vaardigheden heb je daarvoor nodig? Misschien wordt er ook al geoefend met het maken van een klein routeplan. Hierbij oefen we opnieuw kaart- en kompasvaardigheden.

DAG 4    Wandeltijd 5u00   Lestijd Bespreken routeplannen

Vandaag vertrekken we vroeg. Want het doel is om alleen op pad te gaan en daarvoor gaan jullie een eigen routeplan voor 1,5 dag maken. Hiervoor krijg je allereerst een goede uitleg en indien nodig hulp tijdens het maken ervan. Mocht je nog niet toe zijn aan een solotocht bespreken we de alternatieve mogelijkheden.

Routeplannen worden in ieder geval met mij besproken. En kun je uitwisselen met de andere deelnemers.

Er worden duidelijke afspraken gemaakt hoe je je gedraagt tijdens je solotocht en wat je moet doen in geval van nood.

DAG 5 en DAG 6    Wandeltijd naar eigen behoefte en 5u15

Je gaat alleen op pad volgens je eigen routeplan. Je zult 1,5 dag en 1 nacht alleen in de wildernis doorbrengen. Na deze nacht verzamelen we op een van tevoren afgesproken plek. Hier kunnen ervaringen uitgewisseld worden. We vervolgen gezamenlijk onze tocht.

Dag 7    Wandeltijd 5u00

De laatste dag is al weer aangebroken. We wandelen gezamenlijk naar het eindpunt van de tocht: Abisko. Onderweg nemen we de tijd om de week te evalueren. Na afloop nemen we eerst uitgebreid de tijd om warm te douchen. Met een gezamenlijke eindmaaltijd ronden we onze wandelvakantie af.