Reportages

Sinds 2005 houdt Jacqueline Raaijmakers zich bezig met het maken van avontuurlijke wandelreizen. Dat doet ze in Nederland en nog noordelijkere en meer afgelegen gebieden. Voor haar is wandelen met een rugzak en wild kamperen de meest pure vorm van reizen. Op deze manier ervaart ze heel veel vrijheid en een diepe verbondenheid met de natuur.

Na vijf jaar begon ze als Woman into the wild voorzichtig reportages te publiceren op haar blog.         Een goede camera en twee fotografiecursussen volgden al snel, zodat ze haar verhalen kon aanvullen met betere foto’s. Al doende maakte ze zich de verschillende vaardigheden van het schrijven en fotograferen eigen.

 

Haar fotografie van natuur en landschap kenmerkt zich allereerst door puurheid en eenvoud. Zowel het grote geheel als de details komen daarbij aan bod. Het thema beweging begint de laatste jaren steeds belangrijker voor haar te worden. Omdat ze veel alleen heeft gereisd, heeft ze tevens ruime ervaring met het maken van zelfportretten.

Met haar foto’s en teksten wil ze anderen niet alleen de mooie buitenmomenten laten beleven, maar soms juist ook de pittigere momenten. Wind en regen laten je immers beseffen dat je niet alleen kwetsbaar, maar ook krachtig bent.

Voor bedrijven die zich met natuur, buiten-zijn en avontuurlijke reizen bezig houden, kan ze ook inspirerende reportages in woord en beeld maken. Daarbij is ze in staat om specifieke wensen te verwerken en/of een thema in het verhaal te verweven. Als bedrijf kunt u vrijblijvend contact met haar opnemen. U kunt haar bellen, 06-38777485, of mailen, info@womanintothewild.nl.

De afgelopen jaren schreef ze de volgende thematische reportages:

-De Slakkelienmethode

2018 was een jaar met verschillende avontuurlijke projecten. In ieder geval ontdekte zij tijdens een zomerse solowandeltocht, waarbij ze offline, offtime en offpath was dat het niet erg is om af en toe wat langzamer te gaan.

 

-De Vier Wilde Windstreken

In 2017 koos ze ervoor om in vier wilde windstreken te gaan wandelen en wildkamperen. Vier fotoreportages met een klein beetje tekst waren het resultaat.    

 

4 Bloemenkoekjes-8999Elke maand een plant & recept

Kun je het hele jaar door wildplukken? Jazeker, want in 2016 publiceerde ze elke laatste donderdag van de maand een eetbare wilde plant inclusief een recept op haar blog. Onder andere kraailook, brandnetel en oesterzammen kwamen aan bod.

Bijlworkshop-8467 (441x640)Vaker met dat bijltje hakken 

Voor Siegurd, een outdoor en bushcraft-bedrijf, schreef ze een reportage over de workshop Bijlgebruik en – onderhoud. Er werden berken geveld, boomstammen gekloofd, stammetjes gespleten en bijlen geslepen. En gelachen natuurlijk.

Klein Avontuur 2-4009 (640x426)Op Avontuur vanaf mijn Voordeur

Vanaf haar eigen voordeur ging ze op acht bijzondere momenten in het jaar in acht verschillende windrichtingen 24 uur lang op avontuur. Bestaat er nog avontuur dichtbij huis? Of moet je inderdaad ver op reis? Haar project heeft in de media al veel publiciteit gehad.

Nordkalottleden-2191-2 (640x640)Solowandelexpeditie Grenzeloos? 

In 2014 liep ze maar liefst 850 kilometer door Noorwegen, Zweden en Finland. Dit deed ze in vier verschillende etappes. Vier foto’s met een bijpassend verhaal geven een korte impressie van deze indrukwekkende wandeltocht.

Brabants Vennenpad-8741 (800x532)Into the wild in Holland

‘Kun je in Nederland 15 dagen lang wandelen, wild kamperen en je eten op houtvuur bereiden?’, vroeg ze zich in 2013 af. Het leverde haar mooie momenten, foto’s en inzichten op. Onder andere over courgettes, Vrolijke Drop, je hoofd koel houden en een leven na de dood.

Noorwegen zomer 2012 178a(1024x681)Vrouw & Wildernis

In 2012 organiseerde ze een try-out voor de cursusweek ‘Women into the wild’. Voor Vrouw van De Telegraaf schreef ze hier zes blogs over. Dit jaar publiceerde ze haar blogs nogmaals onder de titel ‘Vrouw & Wildernis’.