Vrij werk

Soms verdwaalt Jacqueline Raaijmakers in haar eigen gedachten en heeft ze op de meest onhandige momenten creatieve idee-en. Bijvoorbeeld als ze buiten een slipje ophangt om te drogen, als ze haar smartphone per ongeluk uit haar handen laat vallen of als ze lanterfantend een film van Superman zit te kijken. Soms ontstaat er dan een eigenwijs project.

Al haar projecten ontstaan vanuit verwondering over de wereld om haar heen. Dat levert vragen op die ze wil onderzoeken door te fotograferen en te schrijven. Thema’s die een rol spelen in haar werk zijn: reizen, beweging, seksualiteit, liefde en cultuur in relatie tot natuur.

Sexy By Nature

1 Sexy Red-4793 (640x426)

 

 

 

 

Met dit project wil Jacqueline de diversiteit van de vrouwelijke seksualiteit in beeld brengen. Seksualiteit wordt bepaald door zowel onze eigen natuur als de culturele denkbeelden van een bepaald tijdperk. Door een slipje als symbool van ons huidige maatschappelijke opvattingen te fotograferen in de zeer veelzijdige natuur ontstaat er een veel genuanceerder beeld.

Quotes van S

Poster 10 Zoenenkentgeentijd (1)

 

 

 

 

Jacqueline is nog steeds op zoek naar Mijnheer De Goede. Bovendien heeft ze nog steeds een zwak voor de rake uitspraken van Loesje. Al lanterfantend ontstond zo haar alterego S. Onder deze naam publiceert ze regelmatig eigenzinnige quotes over de liefde.

Nijmegen bij Nacht

 

 

 

 

Hoewel Jacqueline zelf geen auto heeft, is het voor veel mensen heel
vanzelfsprekend om zich te verplaatsen in een auto. Daarvoor zijn niet alleen wegen, maar ook verkeersknooppunten en bruggen nodig. Jacqueline beseft zich heel goed dat om een auto te laten voortbewegen heel veel energie nodig is. Al die energie is en al die beweging kan ze vooral ’s nachts makkelijk vastleggen, omdat ze dan pas een lange sluitertijd kan gebruiken.

Nog meer projecten kun je vinden op haar blog.